Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Híres Filmes nyomozók képes leírás - Nyomozás.tlap.hu
részletek »

Híres Filmes nyomozók - Nyomozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyomozas.tlap.hu » Híres Filmes nyomozók
Keresés
Találatok száma - 6 db
Miss Marple

Miss Marple

Jane Marple, avagy Miss Marple egy kitalált szereplő a kitalált St. Mary Meadből (a falu nevének jelentése: Szűzmáriafalva), aki Agatha Christie több regényében és novellájában szerepel. A modell Agatha Christie anyai nagymamája volt, aki szintén rózsaszínű és fehér öreg hölgy volt, s bár a legvédettebb viktoriánus életet élte, mindig úgy tűnt, hogy közeli ismerőse az emberi gonoszság mélységeinek....Derűs kedélye ellenére mindig mindenről és mindenkiről a legrosszabbat feltételezte, és az általában - majdhogynem ijesztő pontossággal - be is bizonyosodott. Első ízben A Kedd Esti Klub című novellában szerepelt, amely a The Royal Magazine-ben jelent meg 1927-ben.Az első regény, amelyben megjelent, az 1930-as Gyilkosság a paplakban volt. Az írónő 2008-ban megtalált, magnószalagra rögzített visszaemlékezései szerint nem volt szándékában további regényekben szerepeltetni. A róla szóló regények és elbeszélések a világ 27 nyelvén jelentek meg. Életrajzát Anne Hart írta meg The Life and Times of Miss Jane Marple című, 1985-ben megjelent könyvében.

Columbo

Columbo

A Columbo amerikai krimi tévésorozat, melyet Richard Levinson és William Link készített. A műsort az Egyesült Államokban 1971 és 1978 között rendszeresen, 1989 és 2003 között pedig hellyel-közzel sugározták. Címszereplője, azaz Columbo hadnagy, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági ügyosztályának nyomozója, Peter Falk. A sorozat epizódjait Magyarországon is sugározzák. A magyar változatban Columbo hangját Szabó Gyula színművész adja.

Magnum

Magnum

A Magnum (eredetileg angolul Magnum P.I. amerikai krimi műfajú televíziós sorozat, amely 162 egyenként 45 perces epizódból áll. 1980 és 1988 között készült (8 évad), alkotói Donald P. Bellisario és Glen A. Larson.

Derrick

Derrick

A legsikeresebb német krimisorozatként szokták emlegetni, több mint száz országban sugározták a világ minden táján, sőt, állítólag II. János Pál pápa kedvencei közé tartozott. Az összesen 281, egyenként körülbelül egyórás epizód mindegyike egyetlen forgatókönyvíró, bizonyos Herbert Reinecker tollából származott. A Columbo-sorozathoz hasonlóan fordított sorrendet követtek az események, és már az elején mindenki tudhatta, ki a tettes. A német közízlés végül átformálta a szerkezetet, és ráálltak a Ki a tettes? klasszikus sémájára. Az események középpontjában két müncheni rendőr állt: Stephan Derrick, a megrögzötten nemdohányzó, nőtlen főfelügyelő, aki már a sorozat forgatásának kezdetekor, 1973-ban sem volt fiatal. Mellette pedig az örök asszisztens, a nevében is alárendelt kicsi Harry Klein, Gálvölgyi feledhetetlen magyar hangjával. 1998-ban forgatták az utolsó részt a főszereplő betegeskedése miatt - a sorozatnak úgy vetettek véget, hogy Derricket kinevezték az Europolhoz, és elhagyta Münchent.

Kojak

Kojak

Kojak figuráját egy Abby Mann nevű forgatókönyvíró találta ki, aki az Ítélet Nürnberg-ben című filmért Oscar-díjat is kapott. Először egy valóban megtörtént és óriási port kavart kettős gyilkosság megfilmesítésével bízták meg, ebből született meg A Marcus-Nelson gyilkosságok című tévéfilm, melyben egy Kojack nevű rendőr vezette a nyomozást. A karakter olyannyira kedvelt lett, hogy egyből ott is ragadt a képernyőn: csak a c betűt kellett elvenni a nevéből, és máris megszületett a hetvenes évek New Yorkjának emblematikus figurája, aki az elsők között tanítgatott minket arra, hogy miként is kell lazának lenni.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes

Sir Arthur Conan Doyle halhatatlan figuárájáról és az őt játszó nagyszerű színészekről szól az oldal. Cikkek, hátterek, online és demó játékok, képgaléria, Webáruház, zenék. Információk a Jeremy Brett által játszott Sherlock Holmes sorozatról. Működő Sherlock Holmes Fórum számos témával.

Tuti menü