Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
KeresettTerroristákról Cikkek képes leírás - Nyomozás.tlap.hu
részletek »

KeresettTerroristákról Cikkek - Nyomozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyomozas.tlap.hu » KeresettTerroristákról Cikkek
Keresés
Találatok száma - 7 db
A 22 legkeresettebb terrorista listája

A 22 legkeresettebb terrorista listája

George Bush közzétette a huszonkét legjobban keresett bűnöző listáját. A lista első helyén Oszama bin Laden, a szeptemberi, Amerikát ért terrortámadások legfőbb gyanúsítottja áll. A huszonkét legveszélyesebb bűnöző között szerepelnek továbbá a World Trade Center elleni 1993-as, a szaúd-arábiai Kobar...

Megölték Oroszország legkeresettebb emberét

Megölték Oroszország legkeresettebb emberét

A tájékoztatás szerint Bászájevet, aki annak idején vállalta a 330 halálos áldozattal járó, 2004-es beszláni iskola elleni terrortámadást, több társával együtt ölték meg Ingusföldön. A terroristák arra készültek, hogy terrortámadást hajtanak végre a G8-ak szentpétervári csúcstalálkozójával egy időben Oroszország déli részében. Patrusev elmondta, Bászájev megölését külföldi (hírszerzési) műveletek tették lehetővé elsősorban azokban az országokban, ahol a csecsen terroristák fegyvereket gyűjtöttek, és onnan eljuttatták Oroszországba. Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy Bászájev halála megérdemelt bosszú a beszláni gyerekekért, minden terrorcselekményért, amelyet elkövetett. Az államfő egyben utasítást adott arra, hogy mindenki, aki részt vett a csecsen vezér megölésében állami kitüntetést kapjon.

Amerikai állampolgár az egyik legkeresettebb terrorista

Amerikai állampolgár az egyik legkeresettebb terrorista

Felkerült egy amerikai állampolgár, egy 31 éves kaliforniai számítógépes szakember a legkeresettebb terrorgyanús személyek listájára - közölte kedden az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI). Az FBI első ízben vett fel egy "hazai terroristát" a legveszélyesebb körözött terroristák jegyzékébe, amelyen eddig csak külföldiek szerepeltek. A korábban a kaliforniai Berkeley-ben élt Daniel Andreas San Diego ellen az a vád, hogy 2003-ban részt vett két épületrobbantásban a nyugati parti szövetségi államban.

Feladta magát a legkeresettebb szaúdi terrorista.

Feladta magát a legkeresettebb szaúdi terrorista.

Feladta magát a legkeresettebb szaúdi terrorista. Oszmán Hádi al-Makbúl al-Amri már a második, aki a szaúdi vezetés amnesztiarendelete óta jelentkezett a hatóságoknál. Megadta magát a szaúdi hatóságoknak a sivatagi királyság egyik legkeresettebb terroristája - közölte hétfőn a férfi családja. A 37 éves Oszmán Hádi al-Makbúl al-Amri a második olyan körözött személy, aki feladta magát a szaúdi uralkodó múlt heti amnesztiarendelete óta. Fahd király kegyelmet ígért minden muzulmán szélsőségesnek, aki az amnesztia kihirdetését követő egy hónapon belül megadja magát a hatóságoknak. Oszmán al-Amri szerepel a szaúdi belügyminisztérium által 2003 decemberében közzétett, 26 legkeresettebb személyt tartalmazó listán. A terrorista a Szaúd-Arábia déli részén fekvő Asszír tartománybeli szülőfalujában adta fel magát.

Elfogták a legkeresettebb hackert

Elfogták a legkeresettebb hackert

A brit rendőrség által Londonban elfogott 39 éves számítógépes szakértőt az amerikai hatóságok a világ legveszélyesebb katonai hackerének tartják. A férfi többször behatolt a NASA rendszerébe. Gary McKinnon a vád szerint többször is behatolt az Egyesült Államok Nemzeti Légi és Űrrepülési Hivatalának vagyis a NASA, illetve az amerikai fegyveres erők számítógépes rendszereibe. Már 2002-ben egy államügyész minden idők legnagyobb katonai hackerének nevezte a 39 éves brit férfi tevékenységét. A számítógépes szakértőt hosszú évek kitartó nyomozása után kedden este tartóztatták le a brit fővárosban. A Scotland Yard egyik szóvivője megerősítette, hogy a Londontól északra fekvő Wood Greenből származó gyanúsítottat jelenleg egy rendőrőrsön tartják fogva. A férfi korábban rendszergazdaként dolgozott, egy ideje azonban munkanélküliként tengette az életét. Az Egyesült Államoknak való kiadási procedúra ma kezdődött meg Nagy-Britanniában. A vádirat szerint a gyanúsított 2001-ben és 2002-ben az Egyesült Államok Hadseregének, a NASA-nak és az amerikai védelmi minisztériumnak, vagyis a Pentagonnak összesen 53 számítógépébe hatolt be engedély nélkül. Az amerikai kormány szerint a cselekedeteivel okozott kár összege meghaladja az egymillió dollárt.

 Elfogták a jemeni terroristák vezetőjét

Elfogták a jemeni terroristák vezetőjét

A jemeni hatóságok elfogták az arab ország legkeresettebb bűnözőjét, az iszlámista Dzsihád Mozgalom vezetőjét, aki már öt éve bújkált. Jemeni szakértők szerint a Mozgalom nem áll kapcsolatban az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal, mégis sok tekintetben azonos elveket vallanak. A szélsőséges vezetőt az ország déli részén fekvő Dzsaar város egyik házában fogták el, tűzharc után. A lövöldözésben életét vesztette Nabi öt embere és megsebesült két rendőr is. Nabit terrorista akciók szervezésével, több jemeni rendőr megölésével és olajlétesítmények elleni támadásokkal vádolják.

Bin Laden Az al-Kaida vezére

Bin Laden Az al-Kaida vezére

Az al-Kaida vezére szerint az amerikai kormány túl szoros viszonyt ápol Izraellel. Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat vezérének újabb hangfelvétele jelent meg - közölte egy terrorveszélyt figyelő amerikai szervezet. A washingtoni székhelyű Intel Center szerint az al-Kaida médiaszárnya, az asz-Szahab egy iszlamista honlapon olyan videofelvételt tett közzé, amelyen bin Laden fényképe látható, s meghallgatható rajta a terrorista vezérnek "az amerikai néphez intézett nyilatkozata". Bin Laden a mintegy tízperces felvételen arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy kormányuk túl szoros viszonyt ápol Izraellel. A hangfelvételt néhány nappal az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások nyolcadik évfordulója után tették közzé. A közel háromezer halálos áldozatot követelő merényletek elkövetőjeként az al-Kaida jelentkezett. Bin Laden az elmúlt években rendszerint szeptemberben vagy októberben tett hasonló nyilatkozatokat - jegyezte meg az Intel. A világ legkeresettebb terrorista vezére feltehetően Afganisztán és Pakisztán határa mentén, hegyvidéki területen bujkál.

Tuti menü