Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyomozás képes leírás - Nyomozás.tlap.hu
részletek »

Nyomozás - Nyomozás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nyomozas.tlap.hu » Nyomozás
Keresés
Találatok száma - 7 db
Megfigyelés alatt élve

Megfigyelés alatt élve

A telefonvonalak hivatalos lehallgatása Az államszerződések, engedélyek révén felügyelheti a telefontársaságok tevékenységét. A társaságok kötelesek lehetővé tenni, hogy a biztonsági szervek és rendőrség adott esetben lehallgathassa a vonalakat. A mechanikus telefonközpontok korában a lehallgatókészüléket szakemberek szerelték fel; a hívásból származó hangjelet az áramkörök összekapcsolása révén irányították a megfelelő helyre. Mostanra a legtöbb telefonközpontot digitálissá alakították át, és a lehallgatókészülékek elhelyezése sokkal egyszerűbb lett: elég egy apró csatlakozódugaszt beiktatni. A feladat akár számítógéppel is megoldható. Hacsak nincs a lehallgatókészülék kirívóan ügyetlenül felszerelve, lehetetlen megmondani, lehallgatják-e a vonalunkat, vagy sem. A furcsa zörejek, melyeket néhányan hajlamosak egy lehallgatókészüléknek tulajdonítani, sokszor valóban csak zajok, amiket más telefonvonalakból származó jelek indukciója hoz létre. Mivel a lehallgatókészülék a telefonközpontban működik, nehéz eldönteni, lehallgatnak-e minket; nincs érzékelhető különbség a hangerőben. Függetlenül attól, hogy lehallgatják-e a beszélgetések tartalmát, a kommunikációs adatokat automatikusan gyűjtik és tárolják: mind a telefontársaság számlázási osztálya, mind a biztonsági szolgálatok számára.

Lehallgatás

Lehallgatás

Komplett rendszerek, szettek esetén 10% engedményt adunk árainkból! Szervizünkben hallókészülékek, híradástechnikai eszközök javitását rövid határidővel vállaljuk. Vidéki ügyfeleink részére postai utánvétel ill országos futárszolgálat megoldott.

Nyomozás - Lexikon

Nyomozás - Lexikon

Valaminek nyomon követése. A büntetőjogban (investigatio, inquisitio) bűntettnek haóságilag elrendelt kutatása. Az inquizitorius perben Ny.-nak (inquisitio generalis) nevezték a bűntettnek általános kutatását, ellentétben a határozott személy ellen irányuló különös vizsgálattal (inquisitio specialis). A modern vádperbena Ny. feladata azoknak az adatoknak kipuhatolása, melyek a váldónak tájékozására a vád emelése tekintetében szükségesek. Skrutinialis eljárásnak is nevezik. Minthogy a vádperben birói eljárásnak csak vád alapján van helye, a birói eljárás megindítása tehát vándlónak fellépését tételezi fel, a Ny. pedig éppen a vádló tájékoztatására szolgál; a Ny. nem birói eljárás. Elrendelése s teljesítése első sorbana vádhatóságnak - a kir. ügyészségnek - feladata, amely azt vagy közvetlenül maga, v. a rendőri hatóságok igénybevételével eszközli, illetőleg eszközölteti. A most érvényes eljárásunknak azt a szabálya (1871. XXXIII. t.-c. 21. §), amely szerint a királyi ügyész feljelentéseket elfogadhat ugyan, de tanukat ki nem hallgathat s Ny.-t maga nem teljesíthet, de annak megtételére ugy a birói, mint a közigazgatási - rendőri - hatóságokat megkeresheti, a vádper elveinek meg nem felel.

Nyomozás és bizonyítás a középkorban

Nyomozás és bizonyítás a középkorban

A középkorban a nyomozati munka jelentős mértékben foglalt magába szubjektív elemeket. A szubjektivitás abban rejlik, hogy a jogi döntések nem a bizonyítékok, objektív adatok és vallomások alapján készültek. Az emberek társadalmi egyenlőtlensége más és más feltételeket szabott a nyomozás folyamán, és nem elhanyagolható módon jelen volt a vallási lelkület is. Az alábbi szempontok a nyomozati munka olyan sarkalatos pontjaitdolgozza fel, ami a kriminalisztikai eszközök alkalmazásában meghatározó tényező lehetett. A többféle körülmény együttes jelenléte meghatározza, hogy melyik felderítése, bizonyítási eljárás kerül alkalmazásra. Egy példán keresztül levezetve: Két falusi jobbágy tyúktolvajlási vitáját sokkal kisebb erőkkel és anyagi ráfordítással nyomoztak, mintha a városban valaki kifosztotta a templomot.

Magánnyomozás

Magánnyomozás

Magánnyomozót keres, de nincs elképzelése, kihez forduljon, rendszerünk segítségével most megtalálhatja a megfelelő nyomozó irodát akár az Ön megyéjében is. Magánnyomozó irodáink segítenek Önnek a legkülönfélébb problémáik felderítésében. Magánnyomozók tevékenységi köréről bővebben a szolgáltatások menüpont alatt tájékozódhat.

krimiestek.hu - játék és gyilkosság élőben

krimiestek.hu - játék és gyilkosság élőben

Azt állítjuk, hogy egy krimi sztoriját a forgatókönyvvel együtt a rendelkezésedre bocsátjuk. Így otthon eljátszhatod a barátaiddal, mintha egy filmet forgatnátok. Ti formáljátok meg a szereplőket: zsaroltok, nyomoztok, füllentetek és mindezt egy vacsora mellett, kellemes hangulatban. A játék szórakoztató, könnyű, kontrollált, de a kreativitásnak is teret ad. Mindössze Ti kelletek hozzá, egy szabad este és az igény egy izgalmas összejövetelre.

A magánnyomozás részletei

A magánnyomozás részletei

A magánnyomozás szót manapság kb. mindenki olvasta már. Viszont azt nem sokan tudják, hogy elég sok magánnyomozással kapcsolatos felkérés egy széken ülve kerül megoldásra. A magánnyomozóknak ugyanis olyan adatállományokhoz van hozzáférésük, amik számos alkalommal elegek egy ügy megoldásához. Viszont ha egy magánnyomozás alkalmakor terepmunka is szükségeltetik, akkor meghatározó, hogy profi teamet kérjünk fel a munkára. A Baráth és Partnerei Magánnyomozó Ügynökség weblapján Önnek is lehetősége adódik ajánlatot kérni magánnyomozás témában.

Tuti menü